DSC02644 (1).jpg
DSC02580.jpg
DSC02644 (1).jpg

To be Added


SCROLL DOWN

To be Added


The ahrens family

 De Zuid-Afrikaanse wijnmaker Albert Ahrens heeft een grote passie voor het maken van wijnen met een eigen identiteit, die een perfecte reflectie zijn van de plek waar de druiven vandaan komen. Zijn motto “Every wine needs an address. Grape varietals don’t define an address. Don’t drink varietals! Drink an address.” 

Deze terroirwijnen worden gemaakt op een zo natuurlijk mogelijke manier. Om dit te bereiken maakt Albert gebruik van de natuurlijke gisten van de beste handgeplukte druiven. De vergisting vindt plaats in oude vaten van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat elegantie overheerst en de houtinvloed een prachtige subtiele bijdrage levert. 

Slechts minimale hoeveelheden worden er van de verschillende wijnen gemaakt, zo'n 1000 tot 3000 flessen. Gegarandeerd dat je dus een wijn drinkt die niemand nog geproefd heeft.

 
DSC02580.jpg

Wijnen van The Ahrens family (Copy)


Wijnen van The Ahrens family (Copy)


 

THE AHRENS FAMILY witte wijnen

 

 
 

Whiteblack - W.O. Voor-Paardeberg (2018)

Klassieke Swartland stijl blend van Roussanne, Marsanne en Grenache Blanc. De druiven zijn afkomstig uit Voor-Paardeberg, voorheen deel van Swartland. Grond: verweerd graniet.

Een neus vol witte bloesem, perzik en abrikoos, honing en een zachte houtvleug. De smaak is strak ondanks de aanwezige romigheid. Er is veel wit fruit en wat citrus te proeven, bevat een aangename mineraliteit en noten-olie, gevolgd door een lange complexe afdronk met romige zachte marsepein. Deze subtiele zachte wijn is heerlijk bij kip of kwartel gerechten of witvis met een boter- of volle room saus. Maar ook licht gekoeld zalig op zichzelf. Slechts 1064 flessen geproduceerd!

 

Stellenbosch O.V.C - W.O. Bottelary (2018)

100% Chenin Blanc van oude wijnstokken (1982) groeiend op jonge verweerd granietgronden in Bottelary, Stellenbosch.

Een vroeg geplukte component zorgt voor voldoende frisheid en zuren, een middencomponent geplukt op optimale rijpheid, en een late pluk voor extra rijke en rijpe componenten. Het resultaat is een goudgele wijn die doet denken aan een rijke Vouvray uit de Loire. Deze aromatische wijn heeft een prachtige volle smaak van kweepeer en wit steenfruit in combinatie met een spannende mineraliteit, gedragen door frisse zuren met een lange afdronk en een heel klein vleugje restzoet

Eetsuggesties: Curry gerechten, Thaise viskoekjes, of roerbakgerechten

 

Paarl O.V.C - W.O. Paarl (2018)

100% Old Vine Chenin Blanc. Druiven zijn geplukt in verschillende ‘tris’ om prachtige rijkheid en rijpheid met behoud van een mooie zuurgraad in de wijn te verzekeren. Druiven afkomstig van Paarl van oude bushvines (1977). Grondsoorten: kwarts en schalie (zachte leisteen).


Frisse appel en perzikbloesem en honing tonen in de neus. 

In de smaak floraal, witte peer kruidig, mineraliteit, hele mooie frisheid, pear (white). Subtiele boterbabbelaar romigheid na openen in het glas. Heel veel lengte door de prachtige natuurlijke zuurgraad. Heel anders dan de Bottelary O.V.C.

Mooi te combineren met knoflookkip uit de oven, vispastei met een romige saus of flespompoen uit de oven met een varkenshaas.

 

Region X Old Vine Chenin - W.O. Swartland (2018)

Chenin Blanc gemaakt van oude ongeïrrigeerde bush vines uit 1984. Moeilijk bewerkbare gronden van opengebroken koffieklip (ferricrete) met zand hieronder. Ongelofelijk dat de stokken hier kunnen groeien, en zo’n parel van een wijn opleveren. W.O. Swartland.

Rijkste stijl van de OVC serie, met rijp wit fruit (kwee) peer, honingtonen en karamel. Doet bijna zoetig aan, maar de volledig droog gegiste wijn heeft prachtige opwekkende zuren, en een heerlijke romige finish.