Suzanne in Wijngaard met zandsteen scultuur.jpg
wijngaard Cab Sauv Piekenierskloof.jpg
Suzanne in Wijngaard met zandsteen scultuur.jpg

Nuiba


SCROLL DOWN

Nuiba


nuiba wines

‘Nuiba’ betekent ‘Liefde’ in Damara, een inheemse taal in Namibië. De naam  is een eerbetoon aan de boerderij waar wijnmaker Suzanne Coetzee opgroeide.  Suzanne is eerder wijnmaker geweest bij het welbekende wijnhuis Clos Malverne. In 2016 is ze begonnen als zelfstandig wijnmaker. 

Haar wijnen komen van prachtige terroirs zoals het felbegeerde en betoverende Piekenierskloof, twee uur rijden ten noorden van de Kaapse wijnlanden. 
De wijnen heten First Post, Second Post, Third Post en Fourth Post. Een Post is een drinkplaats voor de runderen op de uitgestrekte landerijen in Namibië; vandaar de afbeelding op de flessen.

In de kelder werkt Suzanne als een heuse ‘garagiste’: de rode druiven worden na gisting geperst in een oude verticale ‘basket press’, waarna de wijnen rijpen op mooie oude vaten.

Zuiverheid, elegantie, spanning en frisheid zijn kernwoorden die je te binnen schieten bij het proeven van haar heerlijke wijnen.

 
Suzanne_Cellar_work.jpg
wijngaard Cab Sauv Piekenierskloof.jpg

Nuiba Wijnen


Nuiba Wijnen


 

nuiba wijnen

 

 
 
Nuiba_FourthPost_Packshot.jpg

Nuiba First Post (2021)

Prachtige witte Bordeaux blend waar het ene jaar Sauvignon Blanc en het andere jaar verrassend Semillon de boventoon voert. De 2020 compositie is 20 % Semillon (Stellenbosch Kloof) + 80% Sauvignon Blanc (Devon Valley, Stellenbosch). W.O. Stellenbosch.

Start van Sauvigon Blanc tonen van rijp tropisch fruit (ananas, banaan) en citrus, mooi stuivend en mineraal (kiezel), opwekkende zuren. De smaak wordt vervolgens verder verrijkt door het rijke semillon aandeel: kappertjes, gemaaid grastonen, romig, vettig, ook tropisch en een fraaie houttoets. Slechts 400 flessen geproduceerd!

Heerlijk te combineren met lichter vlees (kip, kalfsvlees) vergezeld van een creme saus of lentegroenten zoals asperge, Pastagerechten met boter/creme saus of schaaldieren met veel smaak (krab, kreeft).

 
second-post.jpg

Nuiba Second Post (2021)

100% Shiraz van ongeïrrigeerde bush vines van Piekenierskloof. W.O. Piekenierskloof

Deze helder dieprode wijn heeft naast geuren van cassis en rose bes ook eucalyptus en kruidigheid. In de smaak spreekt het rode en donkere fruit. De elegante wijn heeft romigheid, veel sap en een mooie houttoets van 12 maanden rijping op oude vaten. Mooie stevige tannines met een vlezige lange afdronk.

Heerlijk met een biefstuk of spicy curry.

 
third-post.jpg

Nuiba Third Post (2018)

‘Cape Blend’ op basis van Pinotage, Cabernet Sauvignon en Grenache Noir.
W.O. Piekenierskloof.  Druiven afkomstig van dryland ongeirrigeerde bushvines, met Pinotage van 35+ jaar oude stokken. Betoverend mooie plek.

Kleur:diep robijnrood
Geur: verleidelijk, zwoel donker fruit, rijp, kersen, pruim, 
Smaak: fluweelachtig, parfum, marsepein, elegant, sap, mooie hout dosage (18 maanden), spannend.

Eetsuggestie: rijke stoofschotel of lams schouder.

 
fourth-post.jpg

Nuiba Fourth Post (2021)

Op basis van Stellenbosch Semillon (97%) met een splash (3%) Malbec die de zalmroze kleur genereert. Stiekem een witte wijn… met een wel heel bijzonder verhaal.

Kenmerkende Semillon geur van vers gemaaid gras, kappertjes, vijg en stoffige mineraliteit. In de smaak tropisch fruit, een vleug hout, romig mondgevoel, geparfumeerd en zachte bitters en een prachtige stevige zuurgraad die de wijn spanning en lengte geven.

Een serieuze eetwijn, en absoluut enig in zijn soort! Zet hier maar eens rijke visgerechten  bij met een Aziatisch accent, of schaaldieren. Maar ook lichte vleesgerechten zoals kip of varkensvlees.