Suzanne in Wijngaard met zandsteen scultuur.jpg
wijngaard Cab Sauv Piekenierskloof.jpg
Suzanne in Wijngaard met zandsteen scultuur.jpg

Nuiba Wines


SCROLL DOWN

Nuiba Wines


nuiba wines

‘Nuiba’ betekent ‘Liefde’ in Damara, een inheemse taal in Namibië. De naam  is een eerbetoon aan de boerderij waar wijnmaker Suzanne Coetzee opgroeide.  Suzanne is eerder wijnmaker geweest bij het welbekende wijnhuis Clos Malverne. In 2016 is ze begonnen als zelfstandig wijnmaakster. 

Haar wijnen komen van prachtige terroirs zoals het felbegeerde en betoverende Piekenierskloof, twee uur rijden ten noorden van de Kaapse wijnlanden. 
De wijnen heten First Post, Second Post, Third Post en Fourth Post. Een Post is een drinkplaats voor de runderen op de uitgestrekte landerijen in Namibië; vandaar de afbeelding op de flessen.

In de kelder werkt Suzanne als een heuse ‘garagiste’: de rode druiven worden na gisting geperst in een oude verticale ‘basket press’, waarna de wijnen rijpen op mooie oude vaten.

Zuiverheid, elegantie, spanning en frisheid zijn kernwoorden die je te binnen schieten bij het proeven van haar heerlijke wijnen.

 
Suzanne_Cellar_work.jpg
wijngaard Cab Sauv Piekenierskloof.jpg

Nuiba Wijnen


Nuiba Wijnen


 

nuiba wijnen

 

 
 
second-post.jpg

Nuiba Second Post (2016)

100% Shiraz van de flanken van de Simonsberg. W.O. Simonsberg-Paarl

Deze helder dieprode wijn heeft naast geuren van cassis en rose bes ook eucalyptus en kruidigheid. In de smaak spreekt het rode en donkere fruit. De elegante wijn heeft romigheid, veel sap en een mooie houttoets van 12 maanden rijping op oude vaten. Mooie stevige tannines met een vlezige lange afdronk.

Heerlijk met een biefstuk of spicy curry.

 
third-post.jpg

Nuiba Third Post (2016)

‘Cape Blend’ op basis van 52%Pinotage 30% Cabernet Sauvignon en 18% Grenache. W.O. Piekenierskloof.  Druiven afkomstig van dryland ongeirrigeerde bushvines, met Pinotage van 35+ jaar oude stokken. 

Kleur:diep robijnrood
Geur: verleidelijk, zwoel donker fruit, rijp, kersen, pruim, 
Smaak: fluweelachtig, parfum, marsepein, elegant, sap, mooie hout dosage (18 maanden), spannend.

Eetsuggestie: rijke stoofschotel of lams schouder.

 
fourth-post.jpg

Nuiba Fourth Post (2017)

Op basis van Stellenbosch Semillon (97%) met een splash (3%) Malbec die de zalmroze kleur genereert. Stiekem een witte wijn… met een wel heel bijzonder verhaal.

Kenmerkende Semillon geur van vers gemaaid gras, kappertjes, vijg en stoffige mineraliteit. In de smaak tropisch fruit, een vleug hout, romig mondgevoel, geparfumeerd en zachte bitters en een prachtige stevige zuurgraad die de wijn spanning en lengte geven.

Een serieuze eetwijn, en absoluut enig in zijn soort! Zet hier maar eens rijke visgerechten  bij met een Aziatisch accent, of schaaldieren. Maar ook lichte vleesgerechten zoals kip of varkensvlees.