Maanschijn Flavour Factory.jpg
IMG_1546.jpg
IMG_1547.jpg
Maanschijn Flavour Factory.jpg

Maanschijn


SCROLL DOWN

Maanschijn


Maanschijn

Doug Mylrea en Paul Hoogwerf zijn twee goede vrienden die samen in een pittoresk schuurtje op piepkleine schaal prachtige terroirgedreven wijnen maken. In het kleine stukje land tussen de imposante Maanskynkop berg en de koude Atlantische oceaan verbouwen ze zelf biologische Sauvignon Blanc. Al hun druiven zijn afkomstig van het fantastische koel-klimaat district Walker Bay. En koel klimaat is geen understatement.

Heerlijk frisse, pure en eerlijke wijnen met superveel smaak en verrassend laag in alcohol. De wijnen zijn al even verrassend. Zo maken ze een reeks wijnen genaamd Brunch Club onder kroonkurk, waaronder een hele gave methode ancestrale van hun eigen Sauvignon Blanc wijngaard met slechts 10.5% alcohol. En een prachtige Cape Red met Pinotage, Mourvedre en Syrah. Veel van de wijnen doen bijna Noord Europees aan.

IMG_1546.jpg

Maanschijn brunchclub


Maanschijn brunchclub


 

MAANSCHIJN BRUNCHCLUB

 

 
 

Methode Ancestrale (2022)

Deze bubbly is een geweldige begeleider van elk feestje!

Gemaakt van vroeg geoogste Sauvignon Blanc druiven volgens de Methode Ancestrale. Hierdoor heeft de wijn een fijne tintelende mousse en prachtige opwekkende zuren. In het glas mooie subtiele witte peper, gevolgd door heerlijke citrus smaken van met name limoen en tonen die doen denken aan witbier. Prachtige verfijnde mousse en een mooie lange vrijwel droge afdronk.

De naam Brunch Club is treffend gekozen, want met slechts 10.5% alcohol kan deze feestelijke bubbel op ieder moment van de dag op tafel gezet worden!

 

Dry White (2021)

Frisse blend van tweederde Sauvignon Blanc aangevuld met Muskat d’Alexandrië. De Sauvignon blanc druiven zijn afkomstig van de door hen zelf in 2016 aangeplante biologische wijngaard van 1 ha genaamd Stonefields pal aan de kust. De naam is ontleend aan de grote Table Mountain sandstones die van Maanskynkop omlaag zijn gerold en overal in de wijngaard verspreid liggen.

Geen schreeuwerige Sauvignon in the glas, maar juist wat ingetogenere tonen van vijgen, subtiel groen fruit gevolgd door rode grapefruit, perziksnoepjes en grippy tannines. Super savoury met knapperige zuren en slechts 11.5% alcohol.

 

Dry Red (2021)

Grenadine-rode blend van 45% Grenache noir, 29% Syrah & 26% Muscat d'Alexandrië. Geur van zoete amarenekersen, morellen en bramen. Aangename ijzerachtige mineraliteit. Smaak: kersen en bloedsinaasappel, granaatappel pitjes, grippy fruit tannine, mooie lengte en frisheid. Heel puur en zuiver. Licht gekoeld drinken.

 
IMG_1547.jpg

maanschijn Herbarium


maanschijn Herbarium


 

Maanschijn herbarium

 
 

Cape White (2022)

Volle witte blend van Sauv. blanc, Chenin Blanc, Semillon en Chardonnay (40/30/20/10) van verschillende wijngaarden allen gelegen in het koele district Walker Bay.

De neus start met Sauvignon Blanc karakter van stuivend groen fruit en perzik. Direct hierna volgt het rijke Chenin steenfruit van abrikozen, perzik en geroosterde amandel tonen. Heerlijk rijkheid boenwas en een velug vijg verraden de aanwezigheid van semillon. De Chardonnay verbindt de wijn prachtig. Zeer gelaagde knap gemaakte en spannende blend.

Deze volle eetwijn gaat geweldig samen met witvlees gerechten of curry. Ook zalig met kazen en noten.

 

Cape Red (2021)

Spannende Cape blend van 56% Pinotage, 22% Mourvedre en 22% Syrah + splash Gr.Noir allen van nabijgelegen wijngaarden in Walker Bay. De vergisting van hele trossen en opvoeding op oude vaten resulteert in een fruit-gedreven wijn

Mooie combinatie van rood en donker fruit van frambozen en zwarte kers in de geur. De wijn opent mooi naar lavendel kruidigheid. De smaak is bomvol fruit, en de jeugdige (fruit)tannines en aanwezige zuren geven aan dat deze Herbarium Cape Red zich nog prachtig zal ontwikkelen de komende jaren. De wijn is ondanks het lage alcoholpercentage (12.5%) heel vol van smaak en doet Noord-Europees aan als een prachtige Beaujolais cru. Heerlijk op zichzelf te drinken, of bijv. met een mooie pâté of droge worst.