Albert_10Sept16_02.jpg
Albert_10Sept16_05.jpg
Albert_10Sept16_03.jpg
Albert_10Sept16_02.jpg

The Ahrens Family


SCROLL DOWN

The Ahrens Family


The ahrens family

 De Zuid-Afrikaanse wijnmaker Albert Ahrens heeft een grote passie voor het maken van wijnen met een eigen identiteit, die een perfecte reflectie zijn van de plek waar de druiven vandaan komen. Zijn motto “Every wine needs an address. Grape varietals don’t define an address. Don’t drink varietals! Drink an address.” 

Deze terroirwijnen worden gemaakt op een zo natuurlijk mogelijke manier. Om dit te bereiken maakt Albert gebruik van de natuurlijke gisten van de beste handgeplukte druiven. De vergisting vindt plaats in oude vaten van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat elegantie overheerst en de houtinvloed een prachtige subtiele bijdrage levert. 

Slechts minimale hoeveelheden worden er van de verschillende wijnen gemaakt, zo'n 1000 tot 3000 flessen. Gegarandeerd dat je dus een wijn drinkt die niemand nog geproefd heeft.

 
Albert_10Sept16_42.jpg
Albert_10Sept16_05.jpg

Wijnen van The Ahrens family


Wijnen van The Ahrens family


 

THE AHRENS FAMILY witte wijnen

 

 
 
THE WHITEBLACK 2014.png

Whiteblack (2015)

Klassieke Swartland stijl blend van gelijke delen Roussanne, Marsanne, Clairette Blanche en Grenache Blanc. De druiven zijn afkomstig uit Voor-Paardeberg, voorheen deel van Swartland.

Een neus vol witte bloesem, perzik en abrikoos, honing en een zachte houtvleug. De smaak is strak ondanks de aanwezige romigheid. Er is veel wit fruit en wat citrus te proeven, bevat een aangename mineraliteit en noten-olie, gevolgd door een lange complexe afdronk met romige zachte marsepein. Deze subtiele zachte wijn is heerlijk bij kip of kwartel gerechten of witvis met een boter- of volle room saus. Maar ook licht gekoeld zalig op zichzelf.

 
BOTTELARY OVC 2015.png

Bottelary O.V.C (2016)

100% Chenin Blanc van 65 jaar oude wijnstokken - het op een na oudste blok Chenin Blanc van Zuid-Afrika! - van Bottelary, Stellenbosch.

Een vroeg geplukte component zorgt voor voldoende frisheid en zuren, een middencomponent geplukt op optimale rijpheid, en een late pluk voor extra rijke en rijpe componenten. Het resultaat is een goudgele wijn die doet denken aan een rijke Vouvray uit de Loire. Deze aromatische wijn heeft een prachtige volle smaak van kweepeer en wit steenfruit in combinatie met een spannende mineraliteit, gedragen door frisse zuren met een lange afdronk en een heel klein vleugje restzoet

Eetsuggesties: Curry gerechten, Thaise viskoekjes, of roerbakgerechten

 
Albert_10Sept16_03.jpg

Rode Wijnen


Rode Wijnen


 

THE AHRENS FAMILY RODE WIJNEN

 
 
ELGIN PINOT NOIR 2015.png

Elgin Pinot Noir (2015)

100% Pinot Noir. Druiven afkomstig uit Elgin.

Helder lichtrode wijn boordevol sappig rood kersenfruit met de elegantie en zuurgraad van grootse Bourgognes. In de smaak is verder een aardse toets aanwezig en zachte kruidigheid, in combinatie met aangename tannines, en een spannende mineraliteit. Gemaakt van druiven afkomstig van twee wijngaarden in het koele Elgin met zeer verschillende bodems. Na apart vergisten is een harmonieus huwelijk ontstaan tussen fruit en structuur, aldus Albert. Heerlijk bij gevogelte (eend, fazant, gans), stevige vis (zalm, tonijn), paddestoel risotto of wildgerechten

 
BLACK 2015.png

Black (2016)

70% Shiraz / 10% Grenache / 10% Cinsault / 8% Carignan / 1% Roussanne / 1% Marsanne blend. Druiven afkomstig uit Swartland.

Deze wijn, waarvan de naam refereert aan de oorsprong, het inmiddels beroemde Swartland, is een sensuele fluweelzachte Rhôneblend waar menig Châteauneuf-du-Pape een voorbeeld aan kan nemen. Aroma’s van rode bosvruchten (bessen), leer en donkere pruimengeuren worden heerlijk begeleid door een subtiele kruidigheid. Smaak: Een en al elegantie, mondvullende donkere vruchten en sappigheid! Fluweelachtig, zachte tannines, mooi donker fruit, mooie zuurgraad, drop en laurier tonen die leiden naar een zeer lange warme afdronk.

Deze wijn verdient een prachtig stuk vlees, zoals rib-eye steak van de braai, een mooie kogelbiefstuk met een romige bospaddestoelen saus, boeuf bourguignon, gekonfijte eend of een rijk kaasplateau met bijv Epoissses.